ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Φ.Γεννηματά: Αυτές Είναι Οι Προτάσεις Του Κινήματος Αλλαγής Για Την Τηλεργασία!

Φ.Γεννηματά: Αυτές Είναι Οι Προτάσεις Του Κινήματος Αλλαγής Για Την Τηλεργασία!

01/02/2021

Φώφη Γεννηματά: «Η τηλεργασία να εξελιχθεί σε ευκαιρία και όχι σε “εχθρό” του εργαζόμενου»

Εισαγωγικός Χαιρετισμός της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην εκδήλωση του ΙΝΣΟΣΙΑΛ

Κυρίες και Κύριοι,

Το Κίνημα Αλλαγής είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους πολίτες, τους φορείς, τα συνδικάτα.

Προχωράμε με νέες ιδέες σε νέες επεξεργασίες και καινοτόμες προτάσεις, με την συμβολή επιστημόνων και ειδικών για κάθε θέμα.

Αυτό τον σημαντικό ρόλο έρχεται να ενισχύσει το Ινστιτούτο για την Σοσιαλδημοκρατία, που σήμερα πραγματοποιεί την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση.

Το ΙΝΣΟΣΙΑΛ είναι ένα «εργαστήρι», ανοιχτό σε όλο το φάσμα των προοδευτικών ιδεών, από το ριζοσπαστικό κέντρο και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, ως την ανανεωτική αριστερά.

Θέλω σήμερα να καλέσω όλους τους επιστήμονες, τους ερευνητές, τους ειδικούς, τους ανθρώπους με γνώση και ιδέες, που αισθάνονται ότι ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, να συμβάλλουν σε αυτό ελεύθερα και δημιουργικά, να αξιοποιήσουν αυτή τη «στέγη» συνεργασίας και κοινής δράσης.

Εμείς δεν θέλουμε έλεγχο της σκέψης, δεν θέτουμε περιορισμούς στην έκφραση των ιδεών, τους καλούμε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Καλή επιτυχία στην Πρόεδρο Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον επιστημονικό Διευθυντή Γιώργο Παπούλια, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους συνεργάτες που ανέλαβαν αυτό το ενδιαφέρον και δύσκολο έργο.

Κυρίες και Κύριοι,

Το σημερινό θέμα συζήτησης αφορά την τηλεργασία, τις νέες μορφές εργασίας, την «οικονομία της Πλατφόρμας» που δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που επηρεάζει τις οικονομίες, τις επιχειρήσεις και πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους.

Που κινδυνεύουν να είναι το πρώτο θύμα των αλλαγών, βιώνοντας την ανασφάλιστη εργασία, την υπερεκμετάλλευση, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον.

Με επόμενο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα υποστούν έναν αθέμιτο ανταγωνισμό σε μια ανοιχτή και ανεξέλεγκτη αγορά.

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο «πριν».

Οι αλλαγές είναι αναπότρεπτες. Η πανδημία τις επιτάχυνε.

Οφείλουμε όμως να παρέμβουμε, να επιβάλλουμε κανόνες και ρυθμίσεις τόσο για τα όρια του ανταγωνισμού, όσο και για την προστασία των εργαζόμενων.

Και στο πλαίσιο τα ΕΕ και στο εσωτερικό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε