ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γιάννης Πούπκος: “Προσβάλλουν Την Νοημοσύνη Μας Τα Επιχειρήματα Του Χατζηδάκη Για Τις Αλλαγές Στα Εργασιακά”

Γιάννης Πούπκος: “Προσβάλλουν Την Νοημοσύνη Μας Τα Επιχειρήματα Του Χατζηδάκη Για Τις Αλλαγές Στα Εργασιακά”

15/04/2021

Το επιχείρημα του Υπουργού Εργασίας για να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι η διευθέτηση των ωρών εργασίας που προτείνει, θα διευκολύνει “τον εργαζόμενο στην Κρήτη να μαζεύει ελιές το Νοέμβριο” είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη μας.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο υπάλληλος με τις ελιές, είναι η προστασία της εργασίας του και η ενίσχυση του εισοδήματός του για να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς από την εργασία του και να μην χρειάζεται το εισόδημα από τις ελιές για να το πετύχει αυτό.

Ανάλογο επιχείρημα περί διευκόλυνσης των φοιτητών και των εργαζόμενων-μητέρων, χρησιμοποιήθηκε για να περάσει παλαιότερα η μερική απασχόληση ως συμπληρωματική ρύθμιση και πλέον η μερική απασχόληση έχει γίνει κανόνας για τους περισσότερους εργαζόμενους της χώρας.

Τέλος είναι παράδοξο να διευκολύνεται η υπερωρία (λογική που αποκλείει την όποια πιθανότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας) όταν στους περισσότερους κλάδους της χώρας, η ανεργία είναι στα ύψη.”

πηγή : https://thesocialist.gr/giannis-poupkos-prosvalloun-tin-noimosyni-mas-ta-epicheirimata-tou-chatzidaki-gia-tis-allages-sta-ergasiaka/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε