ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

1η ανοιχτή τηλεδιάσκεψη με θέμα ‘’Πανδημία & Δικαιώματα’’

1η ανοιχτή τηλεδιάσκεψη με θέμα ‘’Πανδημία & Δικαιώματα’’

09/12/2020

Η σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, χαρακτηρίζεται από μεγάλες αβεβαιότητες αφενός σε οικονομικό και αφετέρου σε πολιτικό, κοινωνικό, αξιακό, θεσμικό και πολιτισμικό επίπεδο. Σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας είναι έκδηλη η απουσία ενός στέρεου και σχεδιασμένου προσανατολισμού, ο οποίος με ρεαλισμό θα εμπνέει, θα κινητοποιεί και θα νοηματοδοτεί το παρόν και το μέλλον. Η οικονομική κρίση πολύ περισσότερο διέσπειρε και εγκαθίδρυσε τον φόβο, την ανισότητα και την φτώχεια, παρά δημιούργησε τις συνθήκες για την ανάδυση νέου οράματος για την ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, η πανδημία έρχεται να πιέσει ακόμη περισσότερο την υπάρχουσα κατάσταση, πλήττοντας θεμελιωμένα δικαιώματα, καθώς και να οδηγήσει βίαια σε έναν κοινωνικό μετασχηματισμό για τον οποίο ούτε προετοιμασμένοι είμαστε ούτε καθορίζεται από τις επιλογές μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα του Προοδευτικού Σοσιαλισμού ξεκινά τη διαδικτυακή της δράση, διοργανώνοντας την 1η ανοιχτή τηλεδιάσκεψη με θέμα ‘’Πανδημία & Δικαιώματα’’, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στην αναγκαιότητα για την επαναφορά της πολιτικής συζήτησης περί σοσιαλδημοκρατικών αξιών και ιδεών στην καρδιά της κοινωνικής βάσης. Δημιουργεί ένα βήμα για να συνδράμει και να ενισχύσει τον προβληματισμό, τον διάλογο και τη δράση, αφοσιωμένη στη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα οδηγήσουν σε μία πορεία προς τη νέα αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

Σε αυτή την προσπάθεια, χρειάζεται να συναντηθούν ξανά άνθρωποι που κάποτε αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς και συνεχίζουν να αγωνίζονται στην καθημερινότητά τους, με πίστη στη δημοκρατία, στην ελευθερία και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Χρειάζεται να βρουν το κουράγιο να συνθέσουν ιδέες, να συνενώσουν δυνάμεις και να συνδιαμορφώσουν πολιτικές πρακτικές, προκειμένου το όραμα και ο ρεαλισμός να συναντηθούν και τελικά να νικήσουν.

Με εκτίμηση

Η ιδρυτική ομάδα του

Προοδευτικού Σοσιαλισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε