ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Οι 4 προτάσεις Τσίπρα για την ενίσχυση των πληττόμενων από την πανδημία

Οι 4 προτάσεις Τσίπρα για την ενίσχυση των πληττόμενων από την πανδημία

27/11/2020

Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δώρο Χριστουγέννων, το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης και την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων τμημάτων της κοινωνίας.

Γεράσιμος Λιβιτσάνος26 Νοεμβρίου 2020 06:29

Αναπάντητη έμεινε χθες στη Βουλή η πρόκληση που απεύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αντιπαράθεση που είχαν , προκειμένου να απαντήσει στο «πακέτο» των 4 προτάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων.

Η άρνηση του πρωθυπουργού να αναφερθεί στις προτάσεις, ακόμη και για να τις απορρίψει, συνιστούν για την Κουμουνδούρου τεκμήριο του ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κινηθεί έξω από το πλαίσιο των ιδεολογικών εμμονών της. Παράλληλα εκτιμάται ότι επιδεικνύοντας αυτή την συμπεριφορά, δεν μπορεί να μιλά για απουσία θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν βρήκατε ένα λεπτό από τα είκοσι λεπτά της ομιλίας σας, ώστε να μας πείτε για ποιο λόγο δεν υιοθετείτε ούτε μία από τις προτάσεις που καταθέτουμε» σχολίασε χαρακτηριστικά στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε μάλιστα πως κάποιες από αυτές αφορούν την λεγόμενη «μεσαία τάξη» κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «την ξεγελάσατε για να γίνετε πρωθυπουργός. Τώρα οφείλετε το ελάχιστο, να της ανταποδώσετε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν με τον πλέον θεσμικό τρόπο, δηλαδή την κατάθεση τροπολογιών στην Βουλή οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: https://www.news247.gr/politiki/oi-4-protaseis-tsipra-gia-tin-enischysi-ton-plittomenon-apo-tin-pandimia.9061630.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε