ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πολυτεχνείο: Μέλη της ΠΑΣΠ άνοιξαν την αιματοβαμμένη σημαία στο μνημείο του Φύσσα

Πολυτεχνείο: Μέλη της ΠΑΣΠ άνοιξαν την αιματοβαμμένη σημαία στο μνημείο του Φύσσα

18/11/2020

Μέλη της ΠΑΣΠ έφτασαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Κερατσίνι και άνοιξαν μαζί με τη Μάγδα Φύσσα την αιματοβαμμένη σημαία στο μνημείο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης τα μέλη της ΠΑΣΠ. Συγκεκριμένα τέσσερα μέλη της έφτασαν στο Κερατσίνι και μαζί με την Μάγφα Φύσσα άνοιξαν την αιματοβαμμένη σημαία της (Πηγή: ethnos.gr) εξέγερσης του Πολυτεχνείου μπροστά από το άγαλμα του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.

Tα μέλη της ΠΑΣΠ προχώρησαν σε αυτή την κίνηση στις 14:00 το μεσημέρι, φώναξαν τα συνθήματα «Αδέρφια, Ζείτε, Εσείς μας Οδηγείτε», Ζει, ζει, ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα – Λαμπράκη, μας οδηγεί», «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί», και ακολούθως έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο. Αμέσως μετά αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Μέλη της ΠΑΣΠ εξηγώντας τους λόγους που προέβησαν σε αυτή την κίνηση τόνισαν πως «στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ο λαός και η νεολαία δεν απειλείται μόνο η υγεία όλων μας αλλά καταστρατηγούνται αναίτια κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες. 47 χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση της νεολαίας, των φοιτητών που η χούντα τους έλεγε αλήτες, των ανθρώπων που νίκησαν τον φόβο και το σκοτάδι, η νεολαία είναι εδώ να δώσει την απάντησή της σε κάθε λογής υπονομευτές της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

«Η νέα γενιά αγωνίζεται απέναντι στους νοσταλγούς της πιο μαύρης περιόδου της νεότερης ιστορίας μας, σε ανόητους προβοκάτορες που επινοούν χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις και παραβιάζουν το Σύνταγμα και τα κεκτημένα. με αγώνες. ανθρώπινα δικαιώματα. Στον τόπο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, που με τη θυσία του απέναντι στους νεοναζί έδωσε πάλι νόημα στη λέξη «ήρωας» και μας θύμισε ότι τον φασισμό πρέπει να τον πολεμάμε και να τον τσακίζουμε πάντα, εμείς οι νέοι, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ήρθαμε να βροντοφωνάξουμε την αλήθεια που δεν αντέχουν όσοι μας θέλουν άβουλους», επεσήμαναν ακόμη.

«Απέναντι λοιπόν σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και σε μια κυβέρνηση που διψά για αίμα και αποκαθήλωση του ξεσηκωμού των φοιτητών αλλά και απέναντι σε όσους πεισματικά καπηλεύονται τα μηνύματα του Νοέμβρη παραβρεθήκαμε σήμερα στο μνημείο του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ όπου με την παρουσία της ΜΑΓΔΑΣ ΦΥΣΣΑ αποδώσαμε φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα υπέρτατα ιδανικά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ», κατέληξαν στο μήνυμά τους.

Πηγή: https://www.ethnos.gr/politiki/133544_polytehneio-meli-tis-pasp-anoixan-tin-aimatobammeni-simaia-sto-mnimeio-toy-fyssa

Δεν υπάρχουν σχόλια

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε