ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

17/11/2020

17/11/1973 Ημέρα αγώνα και μνήμης.17/11/2020 Ημέρα περισυλλογής.Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία ένα μεστό σύνθημα τόσο κακοποιημένο στις μέρες μας.Ένα σύνθημα που η ισχύς του είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.Ψωμί:Η επερχόμενη οικονομική λαίλαπα εξ αιτίας το covid θα φτωχοποιήσει την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών ακόμα περισσότερο.Η Ευρώπη και η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ, μια έντονα Κενσιανική πολιτική αντίβαρο στον εκφασισμό της κοινωνίας εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής
Παιδεία:Βαλλόμενη από τις νεοφιλελεύθερες, φασίζουσες και αναχρονιστικές πολιτικές της Δεξιάς, οδηγεί μεγάλο κομμάτι της νεολαίας εκτός εκπαιδευτικού συστήματος και μακριά από κάθε προοπτικής και ελπίδα. Η πανδημία ήρθε να προσθέσει και τον ψηφιακό διαχωρισμό των παιδιών μας σε πλούσια και φτωχά ως ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα. Η τηλεκπαίδευση, πρόχειρη και ανοργάνωτη θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην μόρφωση και την κοινωνικοποίηση των μικρών παιδιών και των νέων ανθρώπων.Έχει έρθει η στιγμή που η κάθε σχολική μονάδα θα έχει τον ψυχολόγο της και κάθε παιδί δωρεάν πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία όπως ορίζει και το Σύνταγμα μας στα άρθρα του περί ισότητας των ευκαιριών.
Ελευθερία:Σήμερα η Δεξιά στο πιο αναχρονιστικό  της πρόσωπο καταπατά τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών με απαγορεύσεις Χουντικής Έμπνευσης.Ενθαρρύνει τον εκφασισμό των σωμάτων ασφαλείας, τραμπουκίζει τους πολίτες που διαφωνούν μαζί της και εξαγοράζει την σιωπή των τηλεοπτικών καναλιών με πρόσχημα την πανδημία.Ο αγώνας για δημοκρατία και ελευθερία είναι διαρκής και το σύνταγμα της χώρας σε ισχύ.Άμεσος εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας. Ψυχομετρικός έλεγχος όλων όσων φέρουν όπλο που τους έδωσε η πατρίδα, απομάκρυνση από το σώμα των φιλοναζιστικών στοιχείων. Απόλυτη ελευθερία στην πληροφόρηση και πραγματική διάκριση των εξουσιών με την πλήρη απαγόρευση των δικαστών εν ενεργεία ή όχι να κατέχουν θέση ακόμα και αμισθί στον μηχανισμό της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας.
Αυτά πιστεύω είναι κάποιες βασικές διεκδικήσεις ώστε να μην χαθεί το μήνυμα του 1973,ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Σπύρος Κορδοπάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε